Breekbare goederen veilig vervoeren
Breekbare goederen veilig vervoeren
Breekbare spullen veilig vervoeren blijft een vak apart. Of je nu gaat verhuizen of net splinternieuw servies hebt aangeschaft. Lees hier de tips om breekbare spullen veilig te vervoeren!


Breekbare spullen vervoeren: het inpakken

Bij het veilig vervoeren van breekbare spullen wil je dat deze netjes zijn ingepakt. Of het nu gaat om een kunstobject, prachtige antieke voorwerpen of glazen vazen; als ze maar veilig en heel aankomen op de bestemming. Hoe pak je dit het beste aan? Of beter gezegd: hoe pak je dit het beste in? Pak alvast wat oude kranten, een keukenrol, piepschuim, vaatdoeken en bubbeltjesplastic! Breekbare glazen wikkel je voor het vervoeren gemakkelijk los van elkaar in keukenpapier. Voor extra veiligheid leg je een oude theedoek of handdoek bovenop de glazen in een doos. Voor de meest breekbare spullen gebruik je het beste bubbeltjesplastic. Denk aan fragiele champagneglazen of flinterdunne vazen. Plastic vangt namelijk veel meer schokken op dan papier. Wist je dat het trouwens helpt om borden en schalen op hun zijkant in de verhuisdoos te plaatsen? Op deze manier voorkom je dat het servies wordt beschadigd.

Verhuisdozen inpakken

Beeld het je vast in: een groep vrienden of familie komt je helpen verhuizen. Voor je het weet wordt er een doos hardhandig in een verhuisbusje gezet. Binnen een seconde ligt je complete servies in duizend stukjes op straat. Tja, als je breekbare spullen veilig wilt vervoeren, dan kun je dat maar beter op de dozen aangeven. Markeer daarom gelijk tijdens de verhuizing, de verhuisdozen met ‘breekbaar’ en schrijf eventueel op de doos wat erin zit. Doe dit met een dikke viltstift. Je kunt ook speciale tape kopen om aan te geven dat de spullen breekbaar zijn. Dat valt gelijk lekker op en voorkomt dat mensen lomp met je spullen omgaan. Bij aankomst van de bestemming weet je gelijk weer in welke dozen jouw spullen zitten. 

Probeer niet alles in één doos te proppen

Zoals eerder aangegeven kun je servies beter los van elkaar inpakken. Het glaswerk pak je losjes in met papier, zodat het glas extra is beschermd. Begin altijd met het inpakken van de grootste glazen en zet ze rechtop in de doos. Als je een doos vult met alleen maar servies, dan wordt het al snel te zwaar. Dat wil je voorkomen. Probeer daarom niet alles in één doos te proppen, maar bewaar wat ruimte om dit op te vullen met theedoeken of handdoeken bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat niks meer verschuift wanneer de breekbare spullen in de doos zijn verpakt. Op deze manier gaat het je lukken om breekbare spullen veilig te vervoeren. Echt waar.

Hulp inschakelen

Kom je er toch niet helemaal uit, heb je tijd tekort of totáál geen zin? De koeriers van KoerierDirect staan altijd voor je klaar. Of je nu antieke voorwerpen, kunstobjecten of fragiel servies wilt vervoeren … De koeriers van KoerierDirect weten wel raad. Daarnaast bieden wij een volledige verhuisservice op maat. Ook voor het vervoeren van breekbare spullen vanuit een woonwinkel. Onze koeriers regelen jouw nieuwe aankoop van deur tot deur. Vakkundig, efficiënt en snel. Schakel onze hulp in en wij komen naar je toe! De prijs bereken je gemakkelijk online: binnen 5 minuten weet je precies wat je vervoer (exact) kost. Handig toch?