Een zwaar pakket versturen?
Een zwaar pakket versturen?
Om te zorgen dat de verzending goed verloopt. Verstuur je die met een koeriersdienst en niet met de reguliere pakketdiensten zoals DHL / PostNL / of DPD


 

ZWAAR PAKKET VERSTUREN?

 

Een groot of zwaar pakket geef je niet zomaar mee met de postbode. Hoe je het dan wel kunt verzenden?

Met een expressdienst die zowel in binnen- als buitenland pakketten van alle formaten en gewichten aflevert.

Lees hier waarmee je in elk geval rekening moet houden om een extra zwaar pakket te versturen.

 

PAK HET GOED IN!

 

Een stevige golfkartonnen doos of andere verpakking is onmisbaar voor elke verzending. Natuurlijk vergen extra zware leveringen een nóg betere bescherming. Dit is wat wij aanbevelen voor grote en zware pakketten:

 

  • Vanaf 10 kg is een doos met een dubbele wand of tri-wand-constructie nodig om de inhoud van je zending te allen tijde te beschermen. Gebruik alleen dozen met een kwaliteitslabel dat hun stevigheid aangeeft.
  • Zendingen van meer dan 30 kg verstuur je het best in een verpakking op maat. Informeer je hiervoor bij je koeriersdienst van KoerierDirect.
  • Het is belangrijk dat de inhoud de wanden van de doos niet raakt, zodat de doos niet kan scheuren en je spullen niet beschadigd kunnen raken.
  • Vul de lege ruimte op met gepast opvulmateriaal.
  • Dicht de verpakking ten slotte stevig af met plakband. Je hanteert het best de H-Taping-methode, waarmee je zowel de centrale sluitnaad als de twee zijnaden afdekt.
  • Respecteer de maximum afmetingen en gewichten voor pakketten voor jouw type zending (internationaal of nationaal, spoed of minder dringend, …) en plaats zwaardere zendingen op een pallet.

 

EXPRESSLEVERING VAN GROTE EN ZWARE PAKKETTEN

 

De meeste post- en koerierdiensten stellen een limiet op het gewicht en de afmetingen van pakketten. KoerierDirect zoekt als expressdienst voor elke zending echter een oplossing op maat, hoe zwaar of groot het pakket ook is.