Vraag naar duurzamer zakelijk transport steeg met bijna 200%
Vraag naar duurzamer zakelijk transport steeg met bijna 200%
Retailer geen tijd, geld of personeel voor eigen (duurzame) bezorgdienst. Maar KoerierDirect heeft de oplossing !!!!


Hasselt 02 mei 2022 - Afgelopen januari werden ruim drie keer zoveel zakelijke ritten geboekt via KoerierDirect dan in dezelfde maand een jaar eerder. Nog steeds blijft de vraag via retailers stijgen. Dat is opvallend, gezien winkels en afhaalpunten dit jaar ‘gewoon’ weer open zijn. Toch blijft de consument vragen om aan huis bezorging en dan het liefst zo duurzaam en efficiënt mogelijk. Retailers zitten hierdoor vaak met de handen in het haar zitten omdat ze het transport niet geregeld krijgen.

De stijging van 200 procent in 2021 die KoerierDirect constateert in België gaat om groot te vervoeren spullen zoals meubels, industriële goederen en fietsen die van retailers worden gekocht, bezorgd of ernaar worden geretourneerd. Maar ook veel particulieren hebben nood aan transport bij hun aankopen op markplaatsplatforms zoals 2dehands.be en Marktplaats.nl

De gevestigde orde in België zoals Bpost en DHL en DPD laten de grotere pakketten van meer dan een meter links liggen. Dat is een gat in de markt dat de koeriers van het koeriersbedrijf KoerierDirect graag opvult in België.

Geen tijd, geld of personeel voor eigen bezorgdienst

Retailers klopten het afgelopen jaar zoveel vaker bij KoerierDirect aan vanwege met name gebrek aan tijd, geld of personeel om zelf de ritten uit te voeren, een planning te maken of een customer care te faciliteren. Ook de schade die vaak wordt geleden tijdens een transport is een reden om de transportdienst van KoerierDirect te proberen, blijkt uit een rondvraag. Kortom, retailers kiezen voor een flexibele transportoplossing omdat een eigen bezorgservice te veel risico’s met zich mee brengt.

Kurt van meubelgroothandel Rousseau bevestigt dat: “Bij andere transportdiensten is het concept steeds hetzelfde: orders worden opgehaald, worden naar distributiecentra gereden, worden onderverdeeld in busjes en rondgereden naar de klanten. Binnen dit systeem lukte het ons alleen nooit om onze orders op dezelfde dag op te laten halen en te bezorgen. Via KoerierDirect kan dit wel. We hebben recentelijk 150 orders in één dag verwerkt.”

Consument dwingt tot duurzame transportoplossing

Ook duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in aankoopbeslissingen van consumenten, waardoor retailers gedwongen zijn duurzame oplossingen aan te bieden aan hun klanten. Uit onderzoek van Online shoppen in Vlaanderen blijkt zelfs dat 57 procent van de (online) shoppers bereid is om meer te betalen voor duurzame bezorgopties.1 Toch biedt slechts 33 procent van de grotere webwinkels uit Europa een duurzame logistieke optie aan.2

“Retailers en veilinghuizen en andere KMO's weten ons in steeds grotere getalen te vinden en daar zijn we erg blij mee. Zij bevestigen ons overigens dat ze niet achter kunnen blijven, omdat de consument dat nu eenmaal van ze verwacht,” aldus oprichter en Zaakvoerder van KoerierDirect Patrick Armstörff.

Efficiënt plannen is ook duurzaam

Naast elektrisch rijden wat voor de transportsector nog steeds onmogelijk is vanwege de lage actieradius van de voertuigen die nu op de markt zijn, valt er met efficiënt plannen ook klimaatwinst te behalen. Een koerier die toch al van Gent naar Hasselt rijdt, kan vaak in dezelfde moeite een extra bank of fiets meenemen.

Via de technologie van KoerierDirect kunnen retailers hun te vervoeren grote spullen inboeken op bestaande ritten. Daarmee krijgen zowel de consument als de planner en de retailer de actuele prijs van de efficiënte rit te zien. Dit door onze handige kosten calculator die een faire kilometervergoeding berekent voor een zending van A naar B. Daarnaast maakt KoerierDirect inzichtelijk wat het transport aan CO2-uitstoot bespaart. In België zorgde diens technologie voor zo’n 946.721 kilo minder CO2-uitstoot het afgelopen jaar.

Over KoerierDirect

KoerierDirect ( voorheen Eurostars Logistics ) is in 2013 opgericht met een heldere missie: alle busjes op de weg zo efficiënt mogelijk vullen. Dat is beter voor de planeet, goed voor koeriers en voordelig voor de zakelijke en particuliere klanten die van de dienst gebruikmaken. Hiervoor werkt KoerierDirect samen met diverse partners: van 2dehands.be en Troostwijk tot woonwinkels en zo’n meer dan 20 koeriers die dagelijks op de weg zijn. Sinds de oprichting is zo de uitstoot van meer dan 1.985 ton CO2 voorkomen.